YORUM BIRAKMADAN ÇIKMA, SEVİNDİR ŞU GARİBANI

Bloga reklam almak: AdSense

Eğer bir blogunuz varsa ve biraz gelir elde etmek isterseniz mutlaka reklam alın. Aslında neredeyse bütün bloggerlar biliyorlar reklam almayı ve alıyorlar da. Ama bilmeyenler için kısa bir bilgilendirme hazırlamak istedim.

Reklam demişken sponsor bulmayı değil google'ın kendi reklamlarını yani AdSense'i kastediyorum.

AdSense Google'ın sizin için ayarladığı reklamlardır. Sizin başvuru yapmanız sonucunda Google blogta bir araştırma yapıyor ve uygun bulursa kendiliğinden reklam yerleştiriyor. Uygun bulmak derken sizin blogunuzla ne kadar ilgilendiğiniz ve kaç izleyiciniz olduğuna bakmak kastediliyor.



Kazanç sağlamanız ise başkalarına bağlı. Yani reklamlara ne kadar tıklanırsa o kadar gelir elde ediyorsunuz. Bir ay boyunca tahmini kazançlarınızı hesabınızda izliyorsunuz ama dediğim gibi tahmini kazanç bunlar. Yani bu bir ay sonrasında Google 1 hafta kimlerin tıkladığını ve Ip adreslerini araştırıyor. Siz kendi reklamınıza tıklamayın!



Ben şuan Almanya'da olduğum için benim kazancım Euro olarak gelecek ve şartlara göre 70Euro olmadan hesabıma hiç bir şey yatmayacak. Türkiye'de en az kaç tl yattığını bilmiyorum, bilen varsa yazabilir:)



Daha fazla ayrıntıya girmek istemiyorum, zaten çok uzun yazdım okuyan olur mu onu da bilmiyorum :D Ama eğer sorunuz varsa seve seve cevaplarım. Bu konuda baya bir şeyler okudum. Nasıl başvuracağınızı, tahmini kazançlarınızı nereden takip edeceğinizi size tarif edebilirim.

Eğer bir blogu severek takip ediyorsanız ve blogta reklamlar varsa çekinmeden tıklayabilirsiniz. Hem blogu hem bloggerı desteklemiş olursunuz. Sizin için hiç bir riski veya zararı bulunmamaktadır. Bu arada reklama tıklayıp siteyi daha açmadan kapatmanız pek işe yaramıyor, bırakın bir süre reklam sitesi açık kalsın :)

Dediğim gibi sorularınız ve ya merak ettiğiniz herhangi bir şey varsa çekinmeden sorun.

Hadi kolay gelsin :)

4 yorum:

  1. bende başvurmuştum fakat kabul edilmedi üye sayısından yada blogun yetersiz olduğundan düşünmüyorum üye sayım fazla ve blogumda hergün aktif ama nedenini hala bulamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet aslında blogun gayet yeterli ama neden kabul edilmedi acaba... Bence bir addsense hesabına giriş yap belki ayarlarda bir değişiklik yapman gerekiyordur. Ben de başvurduktan sonra baya bekledim sonra bi bakayım diye girmiştim hesabıma bi kaç gün sonrasında geldi reklamlar..

      Sil
  2. ben adsenseye basvuru yapıyorum ama bir türlü kabul edilmiyor bunu heryere soruyorum ama kımseden cevap alamıyorum umarım siz cevap verırsınız. neden adsense basvurumu kabul etmıyor ve ben adsenseden baska bir yerden reklam alamazmıyım

    YanıtlaSil
  3. Pasta börek yapanlar, tarifler, mutfak sırları ile ilgili blogunuz varsa nasıl kazanacağım derseniz inceleyin..
    leecookies.blogspot.com

    YanıtlaSil