YORUM BIRAKMADAN ÇIKMA, SEVİNDİR ŞU GARİBANI

Tesettürde Moda

Tesettürde moda kavramı yanlış anlaşılabiliyor. Dikkat edildiği takdirde, tesettürlü kadınların modaya uyması tesettüre aykırı olan bir durum değildir. Kadınlar tesettürlü de olsalar yine KADIN olarak kalacaklardır ve kadınların fıtratında her zaman bakımlı olmak, güzel görünmek gibi bir istek vardır. Moda da hiç bir zaman 'açıl saçıl modern ol' demek değildir. Kapalı olarak ta modern bir kadın olabiliriz.

'Tesettürün modası mı olur?' demeyin, kapalı olup güzel giyinmek bizim de hakkımız. Pardösü giyenler bile pardösü alırken bir çok çeşit arasından en güzelini seçmiyorlar mı? Kadın olmak budur işte. Her zaman güzel olanını isteriz.

Biliyorsunuz ki moda kavramının içine makyaj da giriyor. Fakat makyaj tesettürlü kadınlar için hiç uygun olmayan bir konudur. İlerde makyaj yapmak isteyenler veya yapanlar için alternatif makyaj ile ilgili bir post hazırlayabilirim. Bu sayede makyaj yapmadan da bakımlı görünmenin yollarını öğrenmiş oluruz. 

Tesettürde önemli olan vücudumuzu örtmemiz ve vücut hatlarımızı belli etmememizdir. Biz örtünmeyi güzel görünmek için yapmıyoruz, kadınlara farz olduğu için, Allah rızası için yapıyoruz. Modaya uymak veya uymamak o kadar önemli değildir, önemli olan farzlarımızı yani görevlerimizi yerine getirmektir. Güzel giyinmek isteyen kadınların dar, kısa, açık kıyafetlere yönelmeden nasıl modern olabileceklerini göstermek amaçlı böyle bir blog açmak istedim. İnşallah isteğimi hem sizi hem kendimi yanlış yollara saptirmadan gerçekleştirebilirim. Amin.

sevgilerle :)

1 yorum: